Skozi evolucijo nastajanja smo se razvili v pokončne živali in smo bili ustvarjeni za preživetje v najrazličnejših okoljih našega sveta. Sodobni človek, iztrgan iz narave, vedno bolj izgublja stik s seboj in tudi njegovo čutenje in gibanja telesa postaja okrnjeno. Pogosto nam zmanjkuje časa zase, smo preobremenjeni in ne vemo kako začeti z delom na sebi. Zaradi porušenega ravnovesja v gibanju in čutenju telesa se soočamo z različnimi bolečinskimi sindromi, utrujenostjo in poškodbami zaradi preobremenitve.

Skozi delavnico se želimo vrniti k temeljnim zakonitostim našega telesa kot celote. Delavnica bo iskanje ravnovesja in gibanja ter tako ustvarjanja pogojev preživetja v družbi, ki se odmika od fizike čutnega telesa in obvladanega gibanja.Spoznali bomo tehnike, ki povezujejo in usklajujejo vsak posamezni del telesa v celoto. Uporabili bomo fascijalni trening (»Fascial Fitness«), v povezavi z osnovnim izhodiščem vsakega giba, to sta drža in dihanje.

Dvodnevna delavnica vam bo ponudila preplet znanstveno potrjenih teoretičnih vsebin, ki jih bomo praktično preizkusili na sebi v dokaz, da gibanje izhaja iz mnogih uravnovešenih komponent. Naučili se bomo opazovati in obvladati svojo držo, dihanje in gibanje.

VSEBINE DELAVNICE:

 • Gibanje – pogoj za razvoj človeka
 • Obvladovanje čutenja dihanja, drže in gibanja
 • Pomen fascije in fascijalnih povezav
 • Fascijalni fitnes in dihanje
 • Zakaj, kako in kje začnemo pri sebi

 

PRAKTIČNO – vaje

 • Samoocenjevanje in obvladanje dihanja, drže in gibanja
 • Čutenje gravitacije in svojega centra
 • Uporaba različnih ritmov in glasov med gibanjem
 • Tehnike fascijalnega treninga in fascijalnega dihanja
 • Pomoč žoge in valjev
 • Moč stopal in medenice
 • Vizualizacija gibanja

 

PRAKTIČNO – povezava in realizacija naučenih vsebin

Komu je delavnica namenjena?
Vsem, ki želijo ponovno vzpostaviti ali ohraniti svoje telo čuječe in obvladati svojo držo, dihanje in gibanje

PREDAVATELJI:

Maja M Potočnik, dipl.fiziot, respiratorni terapevt je zaposlena v UKC Ljubljana. V svojem poklicu se že veliko let srečuje z bolniki z akutnimi in kroničnimi težavami dihanja. Iz tega področje je avtor in soavtor vrste izobraževanj v Sloveniji in tujini. Formalno izobrazbo je pridobila v Sloveniji, svoje znanje je nadgrajevala v tujini in bila štipendist American Association for Respiratory Care. Danes svoje vedenje in izkušnje deli študentom fizioterapije kot tudi bolnikom z različnimi motnjami dihanja. K področju respiratorne obravnave pristopa celostno in smatra dihanje kot začetek in konec vsakega telesnega in miselnega vzgiba človeka.

Dr. Maja Frangež, dr.med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, je zaposlena na Inštitutu za medicinsko rehabilitacijo UKC Ljubljana. Je avtorica številnih člankov s področja rehabilitacijske medicine in predavateljica na številnih izobraževanjih pri nas in v tujini. Znanje s področja manualne medicine in fascijalnega fitnesa redno izpopolnjuje v tujini. Marca 2017 je pridobila naziv Fascial Fitness trainer. Kot inštruktorica NITA mednarodne taping akakdemije redno vodi NITA začetne in nadaljevalne tečaje kineziotapinga.

Cena: 295 EUR

Sobota 21.oktober 9h-18h
Nedelja 22.oktober 9h-18h

Število mest je omejeno!

Prijavnica: Dihanje v ravnovesju čutenja in gibanja

PLAČILO PRIJAVNINE: ker je število mest za naš tečaj omejeno, upoštevamo prijavo na tečaj šele takrat, ko vplačate akontacijo v višini 150EUR ali celotni znesek tečaja 295EUR. Akontacija je že všteta v celotni znesek. Akontacijo je potrebno poravnati do roka prijave oz. do zasedbe mest (pred vplačilom nas obvezno pokličite, da preverimo, št.  prostih mest).  Akontacije se ne vrača.
V kolikor se izbranega tečaja ne morete udeležiti, lahko vplačani znesek akontacije uporabite pri naslednjem tečaju, če nas o neudeležbi obvestite vsaj 7 dni pred pričetkom.
V primeru, da tečaj odpade zaradi premajhne udeležbe ali bolezni inštruktorja se postavi nov termin tečaja. Že plačane akontacije vam tako veljajo za nasledni razpisan tečaj.

NAČIN PLAČEVANJA: po oddaji vaše prijave vam bomo v roku parih dni na vašo E-pošto poslali predračun za plačilo. Po vplačilu akontacije lahko preostanek zneska za delavnico plačate v enkratnem znesku na licu mesta ali na transakcijski račun podjetja zapisan na predračunu. V celoti poravnani znesek  295EUR pa je pogoj za pristop na tečaj.