Tečaj kineziotapinga (začetni)

Čas trajanja: 2-dni (21 pedagoških ur)

Kraj izvedbe tečaja: Studiu Eviana v Trzinu 1236 na ulici Špruha 19

 OSNOVNI TEČAJ KINEZIOTAPINGA  

Kdaj: 1.-2. JUNIJ 2024

Cena: 275EUR, sedaj 249 EUR

Število mest je omejeno na 16 tečajnikov!

KINEZIOTAPING je ena vodilnih metod zdravljenja in preventive, ki temelji na telesu lastnem naravnem procesu zdravljenja. Preko lepljenja elastičnih, lepilnih trakov sprožimo proces telesnega samozdravljenja. Učinkovitost se kaže z aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Trakovi se lepijo na ciljna mesta po različnih tehnikah katere namen je: zmanjšati bolečino (napete ali poškodovane mišice), sprostiti ali stimulirati mišico.

VSEBINA TEČAJA

Teoretični del (20%):

– uvod v Kineziotaping
– zgodovina in teorija
– lastnosti Kineziotaping trakov
– fiziološki učinki Kineziotapinga
– indikacije in kontraindikacije
– tehnike Kineziotapinga: mišična tehnika, limfna tehnika, fascia tehnika,   korektivna tehnika
– funkcionalna anatomija in fiziologija mišično skeletnega sistema
– mehanična korekcija, fascialna korekcija, prostorna korekcija, limfna korekcija, tetivna korekcija in ligamentna korekcija

Praktični del (80%):
– izvajanje Kineziotaping tehnik
– mišice vratu
– mišice zgornjega uda
– mišice prsne in ledvene hrbtenice
– mišice medenice in spodnjega uda

PREDAVATELJ: dr. Maja Frangež, dr. med., je specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, zaposlena na Inštitutu za medicinsko rehabilitacijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Že več let pri svojem kliničnem delu in zdravljenju športnih poškodb zelo uspešno uporablja metodo kinesio tapinga. Z odliko je opravila prav z vsemi dosedanjimi tečaji kineziotapinga (NITA), ki so potekali od začetka leta 2013.

PRIJAVNICA

PLAČILO PRIJAVNINE: ker je število mest za naš seminar omejeno, upoštevamo prijavo na seminar šele takrat, ko je vplačana prijavnina 100 EUR. Prijavnina je že všteta v ceno.

Prijavnino je potrebno poravnati do roka prijave oz. do zasedbe mest (pred vplačilom nas obvezno pokličite, da preverimo, če je še kakšno mesto prosto).  V kolikor se tečaja ne morete udeležiti se prijavnine/akontacije se na vrača. Lahko pa najdete zamenjavo, ki bo prišla na tečaj namesto vas.  Prijavnina/akontacija se v celoti vrne le v primeru, da je tečaj odpovedan/prestavljen zaradi bolezni predavateljice (o tem boste zagotovo obveščeni vsaj 10 dni pred pričetkom).

NAČIN PLAČEVANJA: po elektronski prijavi na tečaj vam v v kratkem času na vašo e-pošto ali domači naslov pošljemo predračun/račun za prijavo na tečaj (prijavnina 100 EUR). Po vplačilu prijavnine lahko seminar plačate v enkratnem znesku na licu mesta ali na transakcijski račun podjetja zapisan na predračunu/računu.  Celotni znesek je potrebno poravnati do konca seminarja. V celoti poravnani znesek je pogoj za pristop na tečaj in izdajo diplome.

V ceno tečaja so vključeni trakovi in literatura.