1. Uvod

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Anatripsis.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Anatripsis.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje ANATRIPSIS Gregor Trunkelj s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini v nadaljevanju kupec.

  1. Naročilo

Kupec po oddaji naročila v roku 24 ur prejme potrdilo o naročilu na njegov e-mail ali preko SMS sporočila na njegov mobilni telefon. Morebitni preklic naročila lahko v roku ene ure od oddaje naročila kupec sporoči na ponudnikov elektronski naslov infoanatripsis@gmail.com ali pa pokliče na 031 215 466. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (Anatripsis s.p.) nepreklicno sklenjena.

  1. Dobavni rok in dostava

Ponudnik v obljubljenem roku izdelek zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan oddano do 13. ure, se ponudnik potrudi pošiljko odposlati še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13. uri, pošiljko ponudnik odpošlje naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že en dan po odpošiljanju. Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije in možnost osebne dostave. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni. V primeru, da paketa ne prejmete v 4-ih delovnih dneh, mora to kupec sporočiti na telefonsko številko 031 215 466. Stroški pošiljanja znašajo 2,90EUR– 3,85 EUR odvisno od količine. Plačilo celotne kupnine in poštnih stroškov je ob prevzemu pošiljke ali preko spletne banke pri predhodni izdelavi predračuna.

Osebna Dostava (na področju Ljubljane)

Če želite da vam blago osebno dostavimo na želeno mesto na področju Ljubljane, morate pri postopku naročanja označiti OSEBNA DOSTAVA ali pa nas obvestiti po pisnem ali ustnem dogovoru na infoanatrpsis@gmail.com in na GSM številki: 031 215 466.

Osebna dostava je mogoča le ob naročilu nad 30 EUR in znaša 4 EUR. Pri nakupu nad 70 EUR je osebna dostava brezplačna.

  1. Stroški pošiljanja

Pri naročilo nad 70€ je kupec oproščen stroškov pošiljanja. Pri naročilu pod 70 € ponudnik stroške pošiljanja naloži kupcu. Pri prevzemu pošiljke pošta zaračunava poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku: do 96€ kupnine znaša provizija 0.96€; nad 96€ do 501€ kupnine znaša provizija 1% od vrednosti nakupa.

  1. Plačevanje

Ponudnik praviloma pošiljko odpošlje priporočeno z odkupno vrednostjo. Plačilo je ob prevzemu pošiljke na pošti ali pri poštnem uslužbencu na kupčevem domu. Možnost tudi pri osebni dostavi ob prevzemu.
Plačilo je možno tudi na ponudnikov transakcijski račun ob predhodni izdelavi predračuna. Pošiljka pa je poslana šele po preveritvi zneska na ponudnikovem transakcijskem računu.

  1. Preklic naročila

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku ene ure sporoči na ponudnikov elektronski naslov ali pa pokliče na mobilni telefon 031 215 466. V primeru, da v dogovorjenem roku kupec svojega naročila ne prekliče, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena.

  1. Pravica od odstopa nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec ima pravico, da v tridesetih dneh vrne neuporabljeno (v neodprti embalaži ter nespremenjeni količini) kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov infoanatripsis@gmail.com , neuporabljeno blago pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh.

  1. Cene

Cene izdelkov so v evrih in ne vključujejo DDV saj ponudnik ni davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene so predstavljene kot redne cene in akcijske cene. Redne cene so ponavadi priporočene maloprodajne cene proizvajalca ali uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Akcijska cena je cena, ki velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino.

  1. Odveza odgovornosti

Podatki, ki so objavljeni na spletnih straneh www.anatripsis.si, so namenjeni izključno splošnemu informiranju in ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri zdravniku ali fizioterapevtu. Če menite, da potrebujete zdravniško ali drugo splošno pomoč, se obrnite na osebnega zdravnika ali ustrezno zdravstveno ustanovo. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

  1. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

  1. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Upravljalec trgovine:

ANATRIPSIS Gregor Trunkelj s.p.
Žorgova ulica 72
1231 Črnuče

Davčna: 364595518
Telefon: 031 215 466
Email: infoanatripsis@gmail.com