KAJ JE KINEZIOTAPING

KINEZIOTAPING  je ena vodilnih metod zdravljenja in preventive, ki temelji na telesu lastnem naravnem procesu zdravljenja. Preko lepljenja elastičnih, lepilnih trakov sprožimo proces telesnega samozdravljenja. Učinkovitost se kaže z aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Trakovi se lepijo na ciljna mesta po različnih tehnikah katere namen je: zmanjšati bolečino (napete ali poškodovane mišice), sprostiti ali stimulirati mišico.

V okviru našega podjetja in v sodelovanju s predavateljico tečaja dr. Majo Frangež dr.med., specialistko fizikalne in rehabilitacijske medicine, zaposlene na Inštitutu za medicinsko rehabilitacijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, organiziramo različne stopnje (začetne in nadaljevalne) mednarodno priznanega tečaja kinezitapinga NITA (Nasara International Taping Academy) na katerih obravnavamo  osnovne in zahtevnejše tehnike pravilnega lepljenja kinezioloških trakov.

Vse od olimpijskih iger v Pekingu se je metoda kineziotapinga (elastični lepilni trakovi) razširila po vsem svetu in ga uporablja vedno več profesionalnih in rekreativnih  športnikov v različnih športnih panogah za zdravljenje in preprečevanje mišično-skeletnih poškodb. Vedno bolj se uveljavlja tudi kot uspešna metoda v rehabilitaciji travmatoloških, ortopedskih in nevroloških bolnikov.  Z delovanjem na kožo, fascijo, mišice, sklepe in na krvni in limfni obtok lahko z metodo kineziotapinga vplivamo na mišično krčenje in podpiramo sklepne strukture. Tuje študije poročajo o učinkovitosti kinesio taping metode pri akutnih poškodbah, zmanjševanju bolečin v rami, pri hitrejši reaktivaciji, spodbujanju proprioceptivne vadbe in zmanjševanju mišičnega neravnovesja, vplivajo na zmanjšanje nadomestnih vzorcev gibanja pri otrocih s hipotonijo, ugodne učinke pa so ugotovili tudi na izboljšanju prekrvavitve pri osebah z motnjami krvnega obtoka.

(Slovenija, Madžarska, Portugalska, Češka, Ukrajina, Indija, J.Koreja, Malezija, Filipini, Mehika, Čile, Argentina)

Trenutne države v katerih, se izvajajo tečaji kineziotapinga NITA
(Nasara International Taping Academy)